Vandens paruošimo temperatūra
70-80°C
Paruošimo laikas
3-5 min
Dienos metas
Dieną
Kas išskiria Yerba Mate Kaktusinė?
Yerba mate gali išbandyti visi tie, kurių veikla reikalauja susikaupimo ir proto šviežumo. Gėrimo savybės, stimuliuojančios protą ir gerinančios psichofizinius gebėjimus, jau šimtmečius žinomos Pietų Amerikos šalyse. Pasak indėnų genties legendos, prieš šimtmečius žemėje pasirodė Mėnulio ir debesų deivės. Atogrąžų džiunglėse jie rado jaguarą, kuris norėjo juos užpulti. Deives išgelbėjo Indijos senas žmogus, kuris padėkos metu iš dievybių gavo stebuklingą augalą. Jie taip pat mokė jį, kaip paruošti “draugystės užvirinimą”. Yerba mate yra skanus, sveikas derinys. Yerba lapai iš Brazilijos pasėlių čia buvo praturtinti kitais priedais. Į kompoziciją įeina: granatų vaisiai, apelsinų žiedai, citrinžolė.
• Kilmės šalis: Brazilija.
Sudedamosios dalys:
Yerba Mate, granato vaisiai, kaktuso žiedai, apelsinų žiedai, citrinžolė, natūrali kvapioji medžiaga.
Rekomenduojame arbatą Yerba Mate ruošti taip:
2/3 gertuvės (puodelio) arba kalebaso užpildykite mate arbata. Uždengę indą, supurtykite, kad smulkesnės arbatžolės iškiltų į paviršių, o didesnės nusėstų Užpilkite virintu 70-80˚C vandeniu. Palaukite, kol žolelės išbrinks. Užspauskite šiaudo – bombilijos geriamąjį galą pirštu ir panardinkite bombiliją iki pat indo dugno. Mate geriama košiant ją per šiaudą. Įpilkite dar vandens į indą. Kartokite, kol skanu. Mėgaukitės mate arbata vis papildydami vandeniu, o panaudotus tirščius kompostuokite.