Vandens paruošimo temperatūra
95°C
Paruošimo laikas
2-3 min
Dienos metas
Dieną
Kas išskiria Earl Grey arbatą?
Earl Grey arbata yra gėrimas, kuriam būdingas ypatingas skonis, kurį sukuria bergamotės aliejus. Bergamotė yra citrusinė vaisių rūšis, o jos aliejus suteikia Earl Grey arbatos unikalų aromatą ir skonį. Skonio ir aromato skirtumai gali pasireikšti priklausomai nuo to, kokie ingredientai naudojami gaminti Earl Grey arbata.
Dauguma tradicinių Earl Grey arbatai yra pagaminti iš juodosios arbatos lapų, kuriuos apipurkšta arba palaiko kontaktą su bergamotės aliejumi. Tai suteikia arbatai charakteringą bergamotės aromatą ir švelnų citrusinį skonį. Dažniausiai Earl Grey arbata gaminama su Ceylon arbatos lapais, tačiau gali būti naudojama ir kitos juodosios arbatos rūšys.
Kalbant apie “Earl Grey Indija arbatą”, tai gali reikšti, kad arbata buvo pagaminta naudojant Indijoje augančius arbatos lapus. Indijoje yra daug arbatos sodo plantacijų, kuriose auginama įvairių rūšių arbatos. Earl Grey arbata, pagaminta iš Indijos arbatos lapų, turėtų turėti savitą skonį, kurį įtakoja ne tik bergamotės aliejus, bet ir Indijoje auginamos arbatos rūšys.
Taigi, tai, kas išskiria Earl Grey arbata su Indijoje augančiais arbatos lapais, gali būti šiek tiek skirtingas skonis ir aromatas lyginant su kitais variantais, naudojančiais kitų regionų arbatos lapus. Svarbiausia yra tai, kad bergamotės aliejus vis tiek suteikia arbatai jos charakteringą aromatą ir skonį.
• Kilmės šalis: Indija
Sudedamosios dalys:
juodoji arbata, bergamočių kvapioji medžiaga.
Rekomenduojame arbatą Earl Grey ruošti taip:
į pašildytą puodelį įberkite arbatinį šaukštelį arbatos (~3g.), užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min.