Vandens paruošimo temperatūra
95°C
Paruošimo laikas
2-3 min
Dienos metas
Dieną
Kas išskiria Earl Grey Saulėtas arbatą?
Earl Grey arbatą išskiria daugiausiai bergamočių kvapioji medžiaga, kuri suteikia šiai arbatos rūšiai charakteringą skonį. Ši kvapioji medžiaga yra gaivus ir vaisiškas citrinų aromatas, kuris suteikia arbatos gėrimui ypatingą malonumą. Tai yra pagrindinis ir būdingas ingredientas, kurį galite rasti beveik visuose Earl Grey arbatų receptuose.
Be bergamočių kvapiojosios medžiagos, kitos sudedamosios dalys taip pat turi įtakos arbatos skoniui:
Juodoji arbata Ceylon OP: Tai yra pagrindas arbatos. Suteikia gėrimui stiprų pagrindinį skonį.
Apelsinų žiedlapiai: Šie žiedlapiai gali suteikti šiek tiek vaisiškos ir gaivos citrusinės aromato natos.
Rugiagėlių žiedlapiai: Rugiagėlių žiedlapiai gali pridėti gėliško aromato ir švelnumo.
Apelsinas liofilizuotas: Liofilizuotas apelsinas suteikia lengvą citrusinį apelsino skonį.
Tačiau svarbiausia ir būdingiausia Earl Grey arbatos sudedamoji dalis yra bergamočių kvapioji medžiaga, kuri suteikia šiam gėrimui jo unikalų ir nepakartojamą skonį.
Sudedamosios dalys:
juodoji arbata, bergamočių kvapioji medžiaga, apelsinų žiedlapiai, rugiagėlių žiedlapiai, apelsinas liofilizuotas, kvapioji medžiaga.
Rekomenduojame arbatą Earl Grey Saulėtas ruošti taip:
į pašildytą puodelį įberkite arbatinį šaukštelį arbatos (~3g.), užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min.