Vandens paruošimo temperatūra
90°C
Paruošimo laikas
2-4 min
Dienos metas
Dieną
Kas išskiria arbatą Venum?
Kinijos Čing dinastijos karaliavimo metu buvo sukurtas dokumentas “Yunnan provincijos kalnų ir upių tyrinėjimas”. Jame teigiama, kad “Pu Erh arbata (…) ji nuimama iš šešių didžiųjų arbatos kalnų šlaitų: Youle, Gedeng, Yibang, Manghzi, Manzhuan ir Mansa. Šie kalnai apima daugiau nei 800 li*, o žmonių, dirbančių šios arbatos gamyboje, skaičius viršija 100 000 (..)”. Tai pirmasis istorinis vienos populiariausių arbatų pasaulyje paminėjimas. Krūmai Camellia Sinensis var Assamica auginami Kinijos Yunnan provincijoje. Pastovi temperatūra, labai didelė drėgmė ir subtropinis klimatas sukuria idealias sąlygas šiam augalui auginti. Kaip ir bet kuri tradicinė kinų arbata, tokia pat svarbi kaip derliaus nuėmimo momentas, taip pat yra gamybos etapas. Dėl specifinių sąlygų (m.in dalinės fermentacijos) iš žalių lapų gaunama labai intensyvi arbata su “žemišku” poskoniu.
• Kilmės šalis: Kinija
Sudedamosios dalys:
Pu Erh, apelsinų žievelė, citrinos žievelė, džiovinti obuoliai, lifilizuotos avietės, kvapioji medžiaga.
Rekomenduojame arbatą Venum ruošti taip:
į pašildytą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 90° C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 2-4 min. Kad arbata neapkarstų, arbatlapius geriau išimti ar nukošti.