Vandens paruošimo temperatūra
70-80°C
Paruošimo laikas
3-5 min
Dienos metas
Dieną
Kas išskiria Yerba Mate skrudinta?
Kas mandrake yra Azijai, Mate yra Pietų Amerikai. Žinoma, šiek tiek perdėtai. Tačiau negalime ignoruoti fakto, kad jis įgijo tokius pavadinimus kaip “Indijos žaliasis auksas” arba “Burtininkų piktžolė”. Rituališkai arbata iš Paragvajaus šventagaršvės lapų geriama jau kelis tūkstančius metų. Argentinoje nerasite vyro, kuris bent jau nebandytų. Iš tiesų, tai ne tik padeda atsikratyti nuovargio, bet ir, pavyzdžiui, alkio jausmo. Išbandykite aukščiausios kokybės skrudinto “Mate” versiją kaip tikras Pietų Amerikietis.
• Kilmės šalis: Brazilija.
Sudedamosios dalys:
Yerba Mate skrudinta.
Rekomenduojame arbatą Yerba Mate ruošti taip:
2/3 gertuvės (puodelio) arba kalebaso užpildykite mate arbata. Uždengę indą, supurtykite, kad smulkesnės arbatžolės iškiltų į paviršių, o didesnės nusėstų Užpilkite virintu 70-80˚C vandeniu. Palaukite, kol žolelės išbrinks. Užspauskite šiaudo – bombilijos geriamąjį galą pirštu ir panardinkite bombiliją iki pat indo dugno. Mate geriama košiant ją per šiaudą. Įpilkite dar vandens į indą. Kartokite, kol skanu. Mėgaukitės mate arbata vis papildydami vandeniu, o panaudotus tirščius kompostuokite.