Vandens paruošimo temperatūra
90°C
Paruošimo laikas
7-10 min
Dienos metas
Dieną
Kas išskiria arbatą?
Mėlynosios Balnapupės žiedai žinomi kaip mėlynieji žirnių žiedai. Ši mėlynoji gėlė, kitaip vadinama Clitoria Ternatea, auginama Azijoje. Indigo spalvos arbata dėl mikroelementų gausos (geležies, fosforo, mangano, cinko) tradiciškai naudojama Ajurvedos medicinoje: skausmui, stresui, atminčiai, regėjimui gerinti. Reguliarus jos vartojimas sumažina cholesterolio kiekį ir apsaugo nuo diabeto. Taip pat ši mėlynoji arbata yra visos B grupės vitaminų šaltinis, todėl jos vartojimas skatina plaukų ir nagų augimą, odos regeneraciją. „Blue Butterfly” gėlių arbata tradiciškai buvo naudojama kaip afrodiziakas, ypač moterų, dėl savo šviesios indigo spalvos ir subtilaus skonio labai vertinama. Mėlyną atspalvį arbatai suteikia antocianinai, esantys žiedelio pumpuruose. Ruošiant šią egzotinę arbatą galima gauti net keturių skirtingų spalvų gėrimus. Ką tik užplikyta arbata bus mėlyna. Įpylus į ją pieno, gausite švelniai žydrą gėrimą. Įspūdingiausiai ši arbata atrodys, kai įlašinsite citrinos arba laimo sulčių, gėrimas virs rausvai violetiniu, o įpylus kinrožės arbatos gausite skaisčiai raudoną gėrimą. Patariama ruošti stikliniame inde, kad galėtumėte mėgautis pamažu kintančia spalva.
• Kilmės šalis: Kinija
Sudedamosios dalys:
Blue Butterfly 100%
Rekomenduojame arbatą ruošti taip:
Vienam puodeliui paruošti reikės kelių žiedų. Užplikykite arbatą virintu vandeniu ir palaikykite 3– 7 min., kol pritrauks arba kol išgausite norimą intensyvumą.